Във връзка с присъединяването ни към Шенген, Калфин коментира следното: Ние

...
Във връзка с присъединяването ни към Шенген, Калфин коментира следното: Ние
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: В дългосрочен план България има абсолютен интерес да влезе в еврозоната

Във връзка с присъединението ни към Шенген, Калфин разяснява следното:

 

" Ние имаме един доста мощен инструмент - присъединяване ни в Европейски Съюз. Там има редица въпроси, които зависят от български позиции. България има лостове, които може да употребява, само че не го прави ", сподели още той.

 

Запитан какво мисли за Бюджет 2023, някогашният обществен министър означи, че той нищо не взема решение, тъй като в него няма политика. По думите му по-интересен ще бъде идващият бюджет.

 

" С Румъния преди бяхме на едно равнище, в този момент по икономическо развиване те доближават Португалия, по приходи са доста по-напред от нас. В България просто нямаме целенасочена икономическа политика. Румънците направиха няколко неща - там има дейно работеща администрация, правосъдната система е развита. Личният интерес у нас господства. Общественият интерес не е на напред във времето. Преди 50 години, когато Ирландия влезе в Европейски Съюз, е имало разногласия дали толкоз бедна страна може да се оправи с Европейски Съюз? Днес тя е след Люксембург ", добави Калфин.

 

На въпрос по какъв начин би коментирал финансовата политика на Асен Василев, той отговори, че са налице дълбоки обществени проблеми в страната. 

 

" Много хора работят и не могат да се устоят. Има страхотни неравенства в България. Това е макроикономически проблем у нас. Аз бих очаквал държавното управление ни да каже - бедните у нас са толкоз, ние ще им помогнем по съответния метод, ще предприемем съответните ограничения. Виждаме, че мъчно се гледат деца в България, ще създадем следното ", уточни още някогашният обществен министър.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР